Veel winst te behalen door nieuwe CV ketel te plaatsen in eigen woning

technische-tips 0 Comments

Mensen met een eigen woning, zijn vaak ook de eigenaar van een eigen CV ketel. Bij een huurwoning is dit meestal anders. Dan is de verhuurder of de woningbouw eigenaar van de ketel, alhoewel hier ook uitzonderingen op bestaan. Zoals veel mensen wel weten is het gasverbruik over het algemeen de grootste kostenpost van de energierekening. Een nieuwe installatie CV vervangen kan dan ook interessant zijn. Op de gaskosten besparen vinden veel mensen dan ook interessant.

Men gaat steeds bewuster om met energie

groene energieWe zien dat er steeds bewuster wordt omgesprongen met energie. Mensen zijn zich bewust van het feit dat dit ten eerste geld kost en ten tweede dat het niet zo goed is voor het milieu. Er wordt bijvoorbeeld minder vaak onder de douche gegaan en de verwarming wordt iets eerder uitgezet of wordt een graadje lager gezet. Dit alles kan bijdragen aan een lagere energierekening aan het einde van het jaar. Zeker interessant dus.

Al deze besparingen zijn natuurlijk leuk en mooi meegenomen, maar wanneer u nog een oudere ketel in uw woning heeft hangen gaat ook hier relatief veel kosten verloren. Oudere ketels hebben namelijk een veel lager rendement dan nieuwere ketels hebben. Dit zorgt ervoor dat er dus meer gas nodig is om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren. Een ketel vervangen kan dus ook interessant zijn en absoluut bijdragen aan een lagere energierekening. Een ketel die interessant is, dat is de Remeha Tzerra. Deze ketel komt erg goed uit de test en is populair in Nederland.

De HR ketel

windenergieOudere modellen ketels zijn vaak zogenaamde VR ketels, dit staat voor een verbeterd rendement. In de afgelopen jaren heeft deze ketel plaats gemaakt voor de HR ketel, wat inmiddels de standaard is voor nieuwe ketels. Deze geven een veel hoger rendement en verbruiken zodoende dus minder gas. De ketels zijn overigens tegenwoordig de standaard op het gebied van CV ketels. Als u nu een nieuw model koopt, is dit eigenlijk altijd een HR ketel die dus zuiniger is. Er zijn diverse merken en modellen beschikbaar van de ketels. Laat u goed adviseren voordat u een keuze maakt voor de ketel.